Mina funderingar om tv

Jag undrar lite hur de som styr tv-kanalerna tänker egentligen. Vi är väl några av de få som inte har hundra olika kanaler att välja mellan utan nöjer oss med ett mindra antal. Men när jag zappar mellan dessa kanaler slås jag av att det för det mesta är någon slags idrott som visas. Jag blir frågande när jag på kanal 4 ser någon fotbollsmatch, på sjuan en handbollsmatch för att sedan på tv4 sport får skidtävling. Alla tre kanalerna är marksända och trots att kanalen har en nisch i sportkanalen där den bör höra hemma, så visar de sport överallt.

Vad är det för idè att inrätta en sportkanal, när den sprids över alltihop som någon förbaskad färgfläck? Om man är så nellad att visa sport och idrott, kan istället marknadsföra sig som tv4 sportens mecka. Jag har förstått att sport ger mycket intäkter och män gillar detta. Finns ju fler manliga företagare som lägger pengar på reklam.

Ja, jag vet att det finns avstängningsknapp och den är väl använd. Har börjat köpa boxar med tv-serier som jag tittar på istället. Så i stort blir det nyheter, dokumentärer, en och annan fil som jag ser på tv. Resten av tiden ägnar jag åt mina boxar eller annat som inte innebär tv-tittande. För det verkar som att idott och sport har tagit över många av kanalerna och inte bara tv4. Jag nämnde det bolaget då de har flest marksända kanalerna. Sedan finns ju alla de andra kanalerna som tas in via parbol och där sänds sport på hur många som helst. Eftersom man inte får välja bort sådant när man ska ha kanaler därifrån, struntar vi att köpa parabol. Jag vill absolut inte ha fler sportkanaler.

Lämna ett svar