Rykten florerar vilt idag

Annonser

Alla medierna tror sig veta vem som blir ny partiledare för socialdemokraterna. Stefan Löfvèn är det namn som nämnts och för närvarande är han fackordförande för if metall, samt ledamot i vu. Jag vet inte speciellt mycket om honom och kan inte avgöra om han är den mest lämpade för jobbet. Men blir det inte problem när han inte sitter i riksdagen? Fast de kanske tillsätter två stycken som ska arbeta tillsammans och det kan vara en bra idè.

Lite besviken är jag väl kanske, då jag förväntat mig att de skulle låta alla medlemmar tycka till denna gång. Men detta kanske är en tillfällig lösning tills nästa kongress. Svaret kommer senast i morgon när Jämtin sagt att de ska avslöja partiledaren. Göran Persson försade sig i svt och nämnde att det blir en manlig partiledare. Att sedan Löfvèns mamma gått ut med att det blir hennes son som tar över, känns löjligt. Jag tror inte att en så garvad facklig ordförande avslöjar en sådan sak för sin mor innan det är offentligt. Han kan ha nämnt att det kan bli han som tar över, men inte sagt att det är bestämt. Tidigare har han alltid kunnat hålla tyst då förhandlingar pågått.

Men saker och ting är inte normalt just nu i partiet och det gäller för vu att göra något bra denna gång. Om de lyckas återstår att se. Många är skeptiska efter detta avslöjandet. Jag ställer mig neutral tills jag vet vem eller vilka det blir.