Vanlig söndag på landet

Vitt, vitt överallt och tillslut kom vintern hit till södra delen av landet. Trodde faktiskt inte att vi skulle få minusgrader alls denna vinter och jag var väldigt glad för det. Så kan man kalla detta för ett bakslag? Hade jag varit reporter i någon tidning så skulle det nog stått så, men nu är jag inte det och då det är februari får man godta vintern.

Melodifestivalen har börjat och jag ska villigt erkänna att jag tittar på programmet. Jag tycker om musik och alla program som innehåller sådant ser jag. Är något av en musikalisk allätare. Igår städade vi hemma och golven torkades till Elvis Presley. Perfekt musik att städa till då det har en lugnande effekt på mig. Tror inte att jag skulle kunna leva utan musik. Det är sinnesstämmningen som bestämmer vad jag lyssnar på och ofta förknippar jag olika händelser med en viss låt. Glada som ledsamma men minnena och känslorna kommer tillbaka när jag hör vissa låtar. Sedan finns det flera låtar som går förbi mina öron utan att beröra ett dugg.

Efter gårdagens delfinal i Växjö, känner jag att finalen kommer att bli väldigt bra. Så många olika musikstilar som var representerade kommer alla att ha någon favorit och minnas länge. Jag tyckte bäst om Loreen igår och är glad att den gick vidare till finalen. Men även om den inte hade gjort det så är det en ny favorit för mig. Ska bli roligt att se de andra finalerna också. Får kanske fler nya favoriter innan vinnaren är utsedd.

Nu ska jag läsa och lyssna på något klassiskt stycke som får mig att koppla av.

1 svar på ”Vanlig söndag på landet

Lämna ett svar