Är det inte dags att världen bryr sig mer nu?

För varje dag som går får vi nyheter från Syrien som är hemska. Idag bilder på barn som offras i kriget. Ska vi låta detta pågå hur länge som helst? I Libyen gjorde världen en insats rätt fort för att landet skulle få demokrati. Nu vill människorna i Syrien också leva som de vill, men det verkar som att alla bara avvaktar för att se vad som händer. Människor dör varje dygn och det blir fler och fler hela tiden. Jag följer allt på twitter och det är hemskt det som händer.

Är det för att Kina och Ryssland har intressen i landet som övriga världen inte vill gå in och stabilisera situationen? Ska deras ekonomiska vinning verkligen få råda i en situation som är? De går in med sitt veto i FN:s säkerhetsråd och ser till att människor dör. Jag tycker detta är fruktansvärt och syniskt. Något måste göras nu och press sättas på dem som vägrar agera.

2 svar på ”Är det inte dags att världen bryr sig mer nu?

  1. I am extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it is rare to see a nice blog like this one these days.|

Lämna ett svar