Fegt säger jag, men aftonbladet hyllar det

Förra veckans utspel från Löfvèn och socialdemokraterna om att kommunerna ska få bestämma om välfärden. Jag anser det som fegt och ett sätt att slippa ta ett eget beslut. Men det är så Löfvèn arbetar och har gjort som fackordförande. Han lämnar beslutandet till de lokala avdelningarna och nu till kommunpolitikerna. Att de ska vara perfekta att bestämma det tror jag inte ett ögonblick på. Jag vet inte hur många artiklar vi fått läsa om korrumperade kommunpolitiker som låtit kompisar och släktingar få uppdrag. Inte för att de var billigast från början utan för att de i förväg fått veta vad konkurrenterna bjudit.

Att som partiordförande inte bestämma hur man ska göra med vården och välfärden i vårt land känns slappt. Det är från toppen direktiven ska komma och då kommunerna styrs av olika partier så blir det inget enhetligt för hela landet. Då gäller det att bo i rätt kommun för att få den vård man är berättigad till. Att gå ut i en ledare och hylla detta förfaringssätt verkar som att man vill få det att framstå som intelligent, när det istället är ogenomtänkt. I så fall kan allt få bestämmas av kommunpolitikerna och så avskaffar vi regeringen. De politikerna behövs ju tydligen inte och Sverige kommer att spara åtskilliga pengar på att inte ha en riksdag och regering. Låter det galet? Visst gör det det för så fungerar en anarki. Alla bestämmer precis hur de vill och gör som de vill.

Lämna ett svar