Lördags pyssel

Annonser

Som vanligt har vi gått långpromenad med hundarna och det i sol med kraftig blåst.
Skulle försöka lura i Ronja en tablett mot stela leder och då hon kniper ihop munnen som en galning, var det köttbulle som gällde. Det har gått bra ett par dagar nu att pressa in tabletten i en köttbulle, som hon ätit.
Men inte idag. Hon luktade på den och spottade ut den. Jag fick snabbt dyka efter den eftersom de andra två gärna hade ätit upp den.
Ronja är faktiskt rätt duktig på att spotta långt.
Så istället fick jag hålla hennes huvud och mannen försöka sticka ned tabletten i halsen på henne. Han bände upp munnen och då förde hon upp tungan i gommen. Det är trixit att försöka komma förbi den.
Tillslut gick det. Jag kan nästan lägga en hundring på att hon flinade åt oss efteråt. Säkert nöjd med att hon försvårat alltihop för oss.
Nu måste vi komma på något bättre sätt att ge henne tabletten nästa gång. Hon lurar man inte mer än en gång.

Äntligen ska nya diskmaskinen installeras, efter att ha stått i garaget och hånflinat åt mig en hel vecka. Den gamla gick kaputt förra lördagen och sedan har det varit manuell diskning som gällt.
Tänk, vad bekväm man blvit. En massa gnäll har det varit i veckan. Det tar sådan tid och blaskar så. Ändå har jag bara varit med maskin i ca tio år av mitt liv. Jaja men skönt ska det bli att slippa handdiska.

Så då har ni fått er till livs lite värdelöst vetande från mitt liv.