Reflektioner onsdag kväll

Tittar på nian och hur människor skapar sina drömhem. Alla har olika visioner om hur ett sådant ska se ut. Det som slår mig när det gäller programmet är, att alla ska ha så fruktansvärt stora hus. En massa gästrum och toaletter. Vi svenskar har nog inte sådana ambitioner.

Hur många brukar ha en massa släktingar eller vänner på besök, som sover över i egna gästrum? Jag brukar blåsa upp en dubbelmadrass och ställa i biblioteket. Det fungerar utmärkt.
Varför ha x antal gästrum som står tomma största delen av året? De måste ju städas, värmas upp och sedan städas igen. Jag anser att det är sådant slöseri att ha rum som bara används då och då. Kostsamt är det också. Tanken går till forna dagars finrum, som stod tomma största delen av året. Det var så kallt i dem då man inte hade råd att ha värmen på hela tiden.
Min mormor hade ett sådant och där fick jag sova när jag kom dit. Jag frös som en galning om nätterna till och med på sommaren.

Bättre med färre rum som används och huset blir mer levande.
Bara lite kvällsfunderingar. Bygget av vapenindustrin i Saudi Arabien gör mig för övrigt helt matt. Så det vill jag sova på innan jag skriver mer om.

Lämna ett svar