Melodifestivaldag

Det är väl melodifestivalen de flesta tänker på idag, men jag tittar ut över ett regnigt landskap och drömmer om annat. Nu börjar det droppa in olika reklambroschyrer för husvagnar och husbilar och i dem finns ofta berättelser om tidigare resor. Det får mig att drömma om att åka ut med vår nya husbil. Mackan är nästan klar att rulla iväg nu. Idag ska vovvesoffan göras klar och sedan är det bara att packa in lite kläder och mat. Sängarna ska bäddas med rena lakan och vädret ska bli soligare. Sedan ska det bli roligt att åka iväg.

Eftersom vi inte bott en enda natt i den nya husbilen så är vi nyfikna på hur det ska kännas. Denna har riktiga sängar och då menar jag bredden på dem. Två långbäddar som det kallas, är enkelsängar på 80 cm bredd. Lägger vi på iläggsskivorna så blir det en dubbelsäng på nästan 2 m och äntligen slipper vi trängas med hundarna. Bägge får plats mellan oss.

Men det är inte bara det som jag längtar till utan det lugn jag alltid känner när vi är ute. Man känner sig så fri och obunden. Efter en helg är man som en helt annan människa. TV har visat flera olika program från campingar och visst stämmer det väldigt bra med hur livet är på dem. Men vi bor aldrig på någon camping, utan står på ställplatser tillsammans med andra husbilar. Inga förtält, mattor eller blomlådor med staket förekommer hos husbilsägare. En och annan markis rullas ut när solen lyser starkt och ett par stolar med bord. Men på kvällen stuvas allt in, för nästa morgon ska man kanske åka till ett nytt ställe. Jag tror att det är nyfikenheten och spänningen att upptäcka nya platser som präglar husbilsmänniskorna.

Regnar det så är man ute på vägarna och lyser solen blir man kanske kvar en dag. Man bestämmer inte mycket i förväg utan ofta är det vädret som avgör hur dagen blir. Ingen inrutad vardag här inte. Det brukar heta att hjulen ska rulla annars blir de fyrkantiga. Det är bara att vända stolen och starta motorn, sedan är man på väg mot nya mål. Så jag längtar efter detta.

Lämna ett svar