Är det rimligt?

Ska verkligen medicin få kosta 100.000:-? När man är helt beroende av en medicin för att kunna leva något sånär normalt, borde det vara humana priser och inte så hutlösa som detta. Ska en sjuk människa behöva ta lån eller belåna sitt hus? Staten skulle gå in och subventionera dessa läkemedel, för det kan inte vara speciellt många som behöver äta dem. Det är ju som att slå ned en människa i marken som redan ligger där. När jag hörde detta på nyheterna så blev jag förbannad.

Sen hör nu alla som skyller på regeringen, detta har pågått väldigt länge och beror på läkemedelsindustrin som ska tjäna pengar på sjuka människor. De skyller på dyra framställningsmetoder, men de flesta har flyttat både tillverkning och laboratorier utomlands till lågprisländer. Ändå har läkemedlen inte blivit billigare snarare dyrare. Så de ljuger som borstbindare och håvar in pengar som deras chefer roffar åt sig. Skäms!!!!

Lämna ett svar