Obehagligt att de tar nya vägar

Idag kan vi läsa om rånaren som lever lyxliv i Spanien och lagt rånpengar på narkotika. Genom att smuggla kokain från karibien på olika sätt har han lekt affärsman och tjänat grova pengar. Mer lönande än att råna banker där risken för att åka fast är större. Man tror att det är ca åtta stycken som sysslat med detta, vilket nog är att ta i underkant. Men det kanske är kärnan i denna liga. Spanien och Sydamerika är populära länder att rymma till om man blivit fritagen från fängelset. Med hjälp av kumpaner som bidrar med pengar försvinner rymlingarna från Sverige.

Tyvärr för de som rymmer har även polisen utvecklat sin teknik och det är som man säger brott lönar sig inte i längden. Det ska bli intressant att följa hur mer och mer avslöjas om hur de gått tillväga. Men det är obehagligt att de kriminella tar nya vägar för att tvätta pengar. Investerar i vanliga svenskars affärsrörelser och drar in dem i något de aldrig haft en tanke på. Säkert har man endast varit glad att någon ville investera i rörelsen.

Det är mycket pengar det rör sig om och tydligen har man säkrat ca 56 miljoner från mannen i Spanien. Dessa pengar borde ges till behövande så att de kan göra någon nytta i framtiden.

Lämna ett svar