Dagen efter tv-debatten

Annonser

Såg agendas debatt igår och tyckte inte att det tände till på riktigt. Löfvèn var väldigt nervös och trevande under hela debatten. Han var tyst långa stunder och Sjöstedt tog över som en arg pitbull. Han betedde sig som att v är det största partiet och ska ta över regeringsmakten. Nu vet alla hur låga opinionssiffror det partiet har och åtminstone jag anser att han skulle gett mer plats åt Löfvén. Jag höll på att sätta kaffet i halsen när Jonas domderade att när de kommer till makten då ska minsann… Tror människan att han ska bli statsminister? Jag fick absolut den känslan. Fridolin visade ett lugn och gav sansade svar. Men det märktes hur långt från socialdemokraterna man är i dagsläget.

Alla tre oppositionspartierna visade att de är splittrade och har väldigt olika åsikter om det mesta. Kanske var det detta som bekymrade Löfvèn under debatten. Hur ska han kunna bilda en minoritetsregering med v och mp? Alla var ense om att skatten ska höjas för oss löntagare och oense om var den undre gränsen skulle gå.

Att som vänsterpartiet höja skatten för de som tjänar 28000:-/mån, innebär att den höjs för i stort sett alla. Miljöpartiet hade 40000:-/mån som undre gräns, vilket innebär att de flesta som har universitet och högskolebetyg, får höjd skatt. Då kan man inte gå ut med att det ska löna sig att studera, eftersom man får behålla lika mycket som de som inte studerat. Samtidigt vill de att alla ska studera vidare även om man inte vill. För mig går inte detta ihop och jag ser det som dödsdömt från början.

Jag som står i begrepp att starta eget och förhoppningsvis ska kunna få en skälig ersättning för det slit jag gör, blir direkt mörkrädd när jag hör dessa argument. Om jag kommer upp i inkomst så måste jag betala mer skatt, istället för att föra in det i mitt företag. Hur ska jag och alla andra småföretagare klara sig? Att starta eget kan för många vara enda utvägen att få arbete och det är väl ändå bättre än att gå på understöd. Men det kan bli resultatet av en skattehöjning. Signalen oppositionen sänder ut är att man inte ska kunna tjäna pengar i Sverige.