Kan ge mig själv en klapp på axeln idag

Efter många om och men fixade jag problemet och har nu full säkerhet på datan. Skulle aldrig våga gå ut på internet utan något av dessa skydd. Jag kommer ihåg att i hemdatans barndom var man ute och surfade runt hejvilt utan någon som helst rädsla för att bli hackad eller rädd för att få något virus. Idag har vi lärt oss mer och jag har t o m virusskydd i mobilen.

Det blev trots allt en riktigt fin dag här nere i södern och solen har faktiskt visat sig ett tag. Min uppgift idag var att plantera de blommor mannen köpt igår, samt att köpa orange tagetes till den sista blomlådan under sovrumsfönstret. Uppdraget är slutfört och nu vaktar jag klängrosen som är nyplanterad, som en hök så att inte Unkas ska gräva upp den. Han anser nämligen att det vi gräver ned måste vara något som han har till uppgift att gräva upp igen. Vi kämpade tappert med en buske förra året och jag tappade räkningen på hur många gånger, jag planterade om den. Mannen hjälpte till och vi var säkert uppe i ett tiotal gånger, när vi fick ge upp då busken legat i stark sol alltför länge och torkat ut. Nu har jag satt ett nätgaller för som skydd för säkerhets skull, men man vet aldrig och jag springer fram till fönstret som vetter ut mot klängrosorna titt som tätt.

Ibland önskar jag att jag hade en fjärrkontroll med tv-skärm för att styra hundarna ute i trädgården. Men bara ibland, för oftast sköter de sig väldigt bra därute. Nu är det dags att uppdatera deras magar och väntar jag längre kommer det säkert högljudda protester, då de börjar bli hungriga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.