Någon som kommer ihåg Assange?

Jag hajade till när det dök upp artiklar om Assange och om utlämningen till Sverige. Läste lite och förstod att han är anklagade för våldtäkt under ett besök i Stockholm. Men sedan kom jag på att jag totalt glömt mer om vem han är. Fick läsa mer och såg att han var grundaren av wikileaks. Hm, vad var det för något nu då? Tydligen en sajt på internet som samlat på topphemligt material från myndigheterna. Låter som ett spionprogram och något väldigt kriminellt. Men existerar den sajten fortfarande eller är den död? Mig veterligen är inget publicerat från den sidan på väldigt länge. Tydligen är Assange rädd för att bli utlämnad till USA och ställas till svars för denna sajt och publiceringen av hemliga dokument.

Om man ger sig in i leken får man faktiskt leken tåla, fick jag ofta höra när jag var liten. Det innebär att man ska tänka på konsekvenserna innan man gör något. Som vuxen bör man faktiskt förstå sådant, såvida man inte är psykiskt sjuk och inte kan tänka i de banorna. Assange har tydligen tänkt till men ändå inte kunnat låta bli att publicera och samla dokument som myndigheter vill hålla hemliga.

Nu blir det säkert en hel del publicitet vid utlämningen och rättegången i Sverige, för Assange. Men vad kommer alla att komma ihåg när allt är över? En liten gråhårig man som trodde sig kunna göra vad som helst med andra människor och sedan inte ville ställas till svars för det? Eller en slags robin hood typ som ville avslöja sanningar som kunde skada både länder och andra organ?

Själv känner jag mig väldigt kluven inför wikileaks, om det är en bra sak att göra eller bara ett försök att göra sig rik och känd. Men det jag absolut tycker är att en människa som förgripit sig på någon, ska ställas till svars, känner jag ingen kluvenhet inför. Om det inte är sant bör han gå till rättegång för att rentvå sig, trots risken att bli utlämnad finns. Är han skyldig har dessa kvinnor rätt att få upprättelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.