Toaletten en avskild plats

Tidigare har jag knorrat en del på mannen som alltid läser på toaletten och tyckt att han skulle skynda på lite istället. Nu har jag trillat dit själv och har en bok för tillfällen då jag ska ägna mig åt större affärer. Det är inte så dumt att samtidigt förkovra sig i något ämne man är intresserad av. Hemma tycker jag att man ska få vara ifred på toaletten. Just nu läser jag en bok av Lisa Nichols, ”Oavsett vad som händer”, som handlar om att ta hand om sig själv och bli stark. Problemet är väl om boken man läser är så bra att det är svårt att sluta, vilket är fallet med min bok. Man måste ha diciplin att sluta.

När jag var mindre så läste jag alltid kvällstidningen på toeletten och min mor refererade alltid till vad jag försvarade det med. Jag sade alltid att det är enda stället man får vara ifred på och läsa i lugn och ro. Annars ville min syster bara ta tidningen från mig. Det jag inte tyckt om var arbetskamrater som ockuperat sig på toaletten under arbetstid. Där kom man stressad och behövde, då satt det någon inlåst och läste, på den enda toalett som fanns att tillgå. Inte juste mot oss andra.

Jag skulle inte kunna sitta på någon offentlig toalett och läsa, då det inte blir den ro man behöver. Men hemma då man kanske har fler toaletter är det faktiskt rätt skönt att få en stund bara för sig själv. Jag har inrett ”min” toalett med ljus och växter så att det ska kännas trivsamt. Mannen har inrett sin på ett liknande sätt. Idag knorrar jag aldrig på att han läser därinne och han har aldrig gjort det när jag befinner mig där.

Så nu vill jag uppmana alla att verkligen ta vara på sin toalettid. Njut av den avskildhet denna stund ger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.