Partiledardebatt idag

Annonser

Hur många tittar på debatten idag? Inte många eftersom det är vardag och man måste arbeta. Många anser att det är tråkigt och har ingen lust att följa debatter. Ändå har de flesta klart för sig vad de ska rösta på. Lite lustigt eller hur, att man utan att ta reda på vad partierna står för är så säker? Socialdemokraternas partiledare får inte vara med i debatten eftersom han inte sitter i riksdagen, vilket måste ses som en black om foten för dem.

Jag funderar på detta därför att vissa i facebook propagerar för sossarna och försöker förlöjliga alliansen. De har tagit ställning utan att ens ha hört sin partiledare debattera och även förstått vad han egentligen vill med sin politik. Det är som att man bestämt sig för vad man vill, men inte vet vad man får. Det kan väl inte vara så att folk är så naiva att de tror att sossarna kommer skruva klockan tillbaka åtta år? För många eller de flesta av de förändringar som alliansen gjort kommer att bli kvar. Så i det hänseendet spelar det ingen roll vilket parti som sitter i regeringen. Men det är frågan hur man ska finansiera det hela som kan skilja en hel del. Med socialdemokraterna i rodret kan alla räkna med att skatterna kommer att höjas och att de kommer förhala annat eftersom de egentligen anser att det är bra som det är.

Så med en tunnare plånbok får gemene man gå och vänta på allt som de trott skulle hända. Frågan som man borde ställa sig är, om alla är beredda på att lägga en del av sin lön på skolor, dagis och annat som man inte kommer att nyttja, då man redan har vuxna barn. Tror att vissa skulle ta sig en funderare på om det är vad man egentligen vill. Då måste man kanske avstå från resan till Thailand på våren eller något annat man tänkt göra eller köpa.

Jag anser att det är naivt att tro på en total förändring vid ett regimskifte. Därför borde var och en verkligen ta reda på vad partierna verkligen vill och hur de tänker finansiera sina idèer.