Lite om OS-invigningen

Har läst en del på twitter om invigningen igår och många har åsikter. Som svenskarnas kläder t ex. Jag kan inte påstå att de var speciellt snygga och de har haft finare andra år. Tycker faktiskt att de skulle ha tillverkats i Sverige av en svensk designer. Kina har ju oftast en stor trupp så de får tillräckligt med kläder att sy upp ändå. Man borde gynna svenska företag bättre. Lite tråkigt var det också att ingen från vårat kungahus var med på invigningen. Det ger lite glans och peppning till de svenska deltagarna. Vet inte vem kameran zoomade in som stod och vinkade åt svenskarna. Kommentatorerna var helt tysta också, så de hade väl inte heller någon aning.

Häftigast tycker jag avsnittet med Drottningen, när Bond kommer in och hon säger: ”Good evening mr Bond”. Att de sedan flyger helikopter till arenan och verkar hoppa ned dit, var pricker över i:et. Det andra som utspelade sig kändes konstigt och inte speciellt festligt. Men det var välregisserat och alla medverkande var duktiga.

Roligt är också att alla länder har kvinnliga atleter i sina trupper. Det är ett stort framsteg. Till och med Irak har det och hon fick även bära fanan. Nu kommer jag inte titta på någon sändning förrens avslutningen och jag hoppas att det  inte händer något otrevligt under dessa 16 dagar som detta event pågår.

 

Lämna ett svar