Ny vecka och den sista i augusti

Annonser

Sommaren börjar lida mot sitt slut och hösten närmar sig. Vardagen har startat för många med alla måsten som tillhör den. Vi blir överösta med tips om hur vi ska gå ned i vikt, tänka positivt och äta rätt. För min del känner jag att det blir för mycket och jag orkar inte ens försöka prova något av detta. Att följa alla råd går bara inte. Jag blir mest stressad och ignorerar alltihop. För det är ju faktiskt du själv som känner dig bäst och vet vad det är som får dig att må bra.

Alla dessa självhjälpsböcker som svämmar ut, kanske hjälper dem som skrivit dem och de är så euforiska över det. Visst är det snällt att de vill dela med sig av sina egna erfarenheter, men läs dem med en viss distans. Ta lite av varje så kanske du hittar precis det som gör ditt liv bra. Jag har alltid haft mina egna metoder för att må bra, stressa ned och gå vidare efter tuffa tider. Men begriper att det inte hjälper alla. Att pracka på andra dina metoder och säga att såhär ska du göra, så blir allt bra är att generalisera för mycket. Vi är individer och ska behandlas som sådana.

Ett tag tänkte jag utbilda mig till coach, för att hjälpa andra i livet. Men när jag började läsa en del av de böcker som kommit ut, kände jag att det inte finns en enda metod som passar för alla. Vad är det som säger att jag har den rätta metoden för just dig? Därför valde jag om och startade ett företag som inte försöker styra andra utan få dem som vill, att må bra. Ett företag där även äldre människor kan känna att de behövs och har en plats. I dagens åldersfixerade värld, är det viktigt att ta tillvara på kunskap som annars går förlorad. Alla kanske inte vill arbeta efter sin pension och det måste acccepteras. Men de som vill måste få chansen att göra det.

www.veterankraft.se