Nu ska jag ta helg

Klar med dagens arbete och mannen kom precis hem, så nu tar jag helg. Det är roligt när det rör på sig och till och med när jag var till tobak åt pappa, hejdade en tidigare arbetskamrat mig och ville ha arbete utfört. Där man minst anar det får man nya uppdrag. Det bästa är att jag verkar ro alla i land och fler och fler veteraner kommer i arbete. Precis mitt syfte med att starta denna verksamhet. Ta tillvara på den kunskap som finns i vårat samhälle och släng dem inte på sophögen.

En stunds prat med mannen och arbetet är avhandlat för denna vecka.

Som jag berättat tidigare blir det plantering av blommor denna helg och lite städning av huset. Varmt ska det bli så en del uteliv måste vi hinna med. Men jag solar inte utan håller mig mest i skuggan då solen är stark mitt på dagen. Tycker det ser sjukt ut med en mörk solbränna. Det är inte snyggt utan mer trashigt. Lite färg är snyggt och vill man vara helt vit anser jag att det är snyggt det också. Solarietiden är förbi och ute.

Eftersom jag fick lite ont i ryggen igår när jag borstade Nellie och dammsög, så blir det ett bad i bubbelpoolen i morgon. Det ser jag fram mot. Men inte städningen. Tänk här har man kunniga veteraner som är urduktiga på att städa, så har jag inte råd att anlita en själv. Men kanske i framtiden om jag får ordentlig fart på detta. Det hade varit roligt att få huset rent och fint utan att behöva göra allt själv. Som vi brukar säga:”jaja, vad är en bal på slottet”. Precis som Askungen säger i sagan.

Lämna ett svar