Björnen Baloo

Fick sången i huvudet som Baloo sjunger i Djungelboken, var nöjd med allt som livet ger osv…. Jag ser björnen framför mig, när han dansar och sjunger i djungeln. Stor trygg och kramgo. Det skulle vara härligt att ha en sådan hemma, som tog mig i famnen och gjorde att mitt humör var på topp. För vissa dagar vaknar åtminstone jag med ett tungsinne. När jag tittar ut är det bara grått och kallt. Om då Baloo kom indansande och sjöng sin sång för mig, hade jag dragit på smilbanden. Tänk, att få börja varje måndag med det?

När sedan Bagheera kommer rusande i trädkronorna  och ojar sig, blir jag arg. Varför måste man alltid vara förnuftig och hålla sig till alla normer?

gääspMåste man känna så när veckans första vardag är över? Jag tänker tralla på Baloos sång idag och bara vara glad. Trots blåst och gråväder, ska jag vara nöjd med det jag har. Det innebär inte att jag tänker stanna upp i livet för alltid. För ingenting är statiskt och det är ju bara döda fiskar som följer med strömmen. Våga vara precis det du vill och kör dit du vill i livet.

Se framåt och utnyttja alla förändringar som uppstår. Dansa en sväng som Baloo och var glad att du kan göra det. Jag såg ett program, där en man i norra delen av vårat land, låg svårt sjuk. Hans kropp orkade inte med, men hans huvud var det. I slutet sade han med sin frus hjälp: att alla ska njuta av livet och vara glada över att vi lever. Vilken underbar människa som trots sin sjukdom, kunde vara så positiv och le.

 

Kommentera