Plötsligt är det vårluft

Efter dagar med blåst och snöande, kändes luften mild och varm idag. Det töar hela tiden med +2 är det inte så konstigt. Hundarna måste torkas efter promenaderna och snötäcket sjunker för varje timme. Nosarna är i marken hela tiden då nya dofter puffar upp ur allt det tinade. Det som göms i snö, brukar man ju säga. Vi slipper kura ihop oss mot vinden och kan se över fälten. Många är ute och går då solen nästan tittar fram bakom molnen. Vi frågar oss:”Är det över nu?”. Vintern får gärna vara såhär kort här nere i södra delen av landet. Vill vi ha kyla och snö är det bara att åka uppåt landet.

Efter en skön sovmorgon, tog vi oss ut och fick en härlig promenad. Söndagssteken är i ugnen och hundarna nöjda. Jag ser ut genom fönstret och hur mörkret sakta lägger sig över byn.

Läste i tidningen att en av våra två pizzerior haft inbrott. Jag blir förvånad då det ju knappast kan finnas särskilt stora mängder av kontanter i någon av dem. Med en by på 2500 invånare skulle jag bli förvånad om någon skulle bli rik av att stjäla här. Den ena av pizzeriorna öppnade igår och har säkert inte tjänat mycket på endast en dag. Men det kanske var så att tjuvarna var väldigt hungriga och ville ha något att äta?

brottslighet

Kommentera