Vidriga människor

Annonser

I stort sett varje dag får jag läsa i media, om djur som misshandlas av människor. På byns facebooksida fick jag läsa ett inlägg igår om hur en katt blivit skjuten med luftpistol. Eftersom ägaren älskar sin katt, blev det dyra veterinärkostnader för att få den frisk igen. Men det är säkert inte endast kostnaderna som gör ont för ägaren, utan att någon vidrig människa ens kan komma på att skjuta ett djur. Många med mig blev bestörta och flera inlägg vittnar om att andra kattägare också fått sina djur misshandlade på olika sätt.

Idag kan man se en film på Expressen där panikslagna hundar misshandlas av hundfångare. Det gör så ont i mig att se all den misshandel som dagligen sker. Vidriga, vidriga människor kan jag bara säga. Det enda som ger mig någon tröst är att de människor som utför dessa hemskheter mot andra människor och djur, en dag kommer att själva bli drabbade av liknande saker. Det du sänder ut kommer tillbaka en dag. Men visst mår jag dåligt när jag varje dag får se bilder på misshandlade djur. Jag har fällt många tårar när jag sett hur dessa djur sett ut och hur de ser ut när de mot alla odds räddats. Tyvärr, överlever inte alla och jag hoppas att de återföds till någon som en dag ger igen på den människa som dödat dem.

Men jag tycker det är bra att all denna misshandel avslöjas och visas upp i media. Tittar på mina pälsklingar och tänker att om någon ens vågade att göra någon av dem illa, har de inte förstått vad en rasande hona kan göra.