Vårvindar friska

Tog ett par vändor ut på landet med hundarna och det blåste friskt. Tur att det inte är så kallt i luften, för då hade jag fått ha mössa och vantar. För hundarna var det bara skönt då de är ordentligt påpälsade ändå. Men de var ordentligt törstiga när vi kom hem. Har också kommit på ett sätt att lägga kopplet på Nellie så att hon inte drar lika mycket som hon brukar. Är lite rädd om hennes hals och att den kan ta skada. Hon verkar nästan dra mer idag än när hon var yngre. Man kan ju tro att en nioårig hund ska ha lugnat ner sig, men hon har blivit så nervös på gamla dagar. Därför hoppas jag att denna metod ska skona hennes hals och min arma kropp.

På vägarna är det mest traktorer som kör och det beror nog på att rapsfälten redan står gula. Snart dags för första skörden i skåne. Undrar om de får tre eller fyra skördar i år? Beror nog på vad som sås varje gång.

rapsfält

Kommentera