Trädgårdstrender

image

Varje sommar är det nya trender som gäller även i trädgårdar. Vår design just nu är torrt gräs efter alla varma sommardagar. Men jag lovar att den var grön och fin i början på sommaren. Vi struntar i alla dessa trender och kör en egen stil, precis som vi gör inomhus.
Det är träd,buskar,några rosor och sedan gräsmatta. Lättskött och hundvänligt.
Flera av våra grannar hakade på trenden med plattor istället för gräs. Måste vara fruktansvärt varmt på de gårdarna nu. Lättskött javisst, men så tråkigt. Får åtminstone mig att associera till alla betong gårdar från miljonprojektet, sossarna skapade.
Årets trend ska kanske vara plastgräs, som en del tycks lägga på sin tomt. Kanske något för dem som inte tycker om att klippa gräs? Men den måste väl göras ren då och då?
En vanlig gräsmatta klipper man och stenplattor kan man spola och sopa rena. Hur gör man med plastgräs? Om man spolar den med vatten, måste man få bort det. Hur hänger man en hel sådan på tork måntro? Eller dammsuger man den? Det blir ju ännu jobbigare än att klippa.
Just nu har vi riktiga skyfall i olika delar av landet och med det översvämningar som följd. Så småningom suger marken till sig allt vatten, men vad händer dem som har plastgräs?

Nåväl, i mitt tycke är naturligt bäst och jag älskar lukten av nyklippt gräs. Bra motion är det också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.