Äntligen

Annonser

Idag fick vi lite regn och nu har temperaturen sjunkit nästan tio grader. Vi kan röra oss utan att svetten börjar rinna i pannan. Marken har sugit åt sig alla droppar som kom och man kan inte se att det har regnat. Detta har gjort att jag kunnat arbeta effektivt och fått undan en massa som väntat på att arkiveras mm. Räkningar är betalda och i eftermiddag ska jag fortsätta med att ladda ned bilder från kameran. Mannen köpte nya usb-minnen igår och nu ska de fyllas med minnen från denna sommar. Inte för att den är slut, utan för att jag vill ta nya foton.

Blev lite fundersam när jag såg nyheterna i morse om hur barn blivit dödade i Gaza. Varför begär inte Hamas att barn och kvinnor ska få lämna platsen? De är ju ändå inte med och strider, utan blir bara offer i striderna. Tror inte Israel skulle motsätta sig en sådan begäran och skulle de det, kommer resten av världen att få dem att ändra sig. Vill Hamas att de ska dödas för att Israel ska hamna i dålig dager? Det är grymt och förskräckligt att låta barnen stanna i en krigszon. Dessa funderingar har jag då en reporter som befinner sig i Gaza sade att Hamas anser att saken är viktigare än människorna. De skulle alltså inte bry sig om sina egna landsmän, utan anser att alla borde offra sig. Hur ska detta sluta om det någonsin kommer att sluta?

Såg de nya reklamfilmerna som partierna gjort. Alliansen som med humor vill framföra sitt budskap och socialdemokraterna som visar en där känslor ska få visa vad de vill. Såhär efteråt är det faktiskt reklamen med humor jag kommer ihåg då den var enkel och inte innehöll så många ord, utan med bilder visade sitt budskap. Ska bli intressant vad mer som kommer nu under hösten. Det är ju val och nu trappas allt upp efter denna heta sommar då vi inte orkat tänka på politik.