Hem till byn

Jag skulle vilja rekommendera serien ”Hem till byn”, som känns väldigt aktuell nu då vi ska välja på söndag. För de som inte sett den kan jag berätta att den handlar om en by i Sverige, under flera år. Vi får se hur affärer läggs ned och människor blir tvungna att flytta från sina gårdar. Serien börjar på sjuttiotalet då vi hade en socialdemokratisk regering och slutar någon gång under nittiotalet.

De som säger att det var bättre förr, borde verkligen se serien. Det var inte så bra för alla och många for verkligen illa. Byar dog ut eftersom alla skulle bo i städerna och man gjorde allt för att de skulle flytta dit. Allt skulle vara så förbaskat lönsamt annars skulle man lägga ned. De flyttade in i hus byggda under miljonprogrammet och vantrivdes fruktansvärt. Hemska bostadsområden, som än idag föder upp människor som mår dåligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.