Härligt idag med

Igår blev jag nästan lite förvånad då solen kom fram och vi fick riktigt mysiga promenader. Kuma log med hela ansiktet och Nellie Stannade upp och riktigt tittade sig omkring. Så skönt att slippa torka tassar en dag och våta pälsar. Tisdagen har börjat lika bra och jag ser fram mot dagens turer. Efter alla dagar med mörker och gråväder är det verkligen som balsam för själen med ljuset och solen.

Grannarna håller på att pynta sina dörrar, fönster och trädgårdar för fullt. Nu rusar tiden mot jul och sedan ett nytt år. Jag funderar lite på hur det är ute i världen. Upplopp, krig, sjukdomar och fattigdom som aldrig verkar ta slut. Har det varit fred i hela världen något år? Tror inte det. Eller då det inte funnits människor som lidit av svält  och sjukdom? Är det vad livet ska bestå av? Jag blir sorgsen av att tänka på hur det bara fortsätter hela tiden.

Varje år önskar jag att det nya året ska innebära ett slut på allt detta. Tror att många andra också gör det. Men det verkar inte fungera. Om det endast funnits djur på denna jord så hade den sett annorlunda ut. Visserligen skulle rovdjuren dödat, men endast för att få mat och aldrig för nöjes skull. Vi människor är verkligen inte en tillgång på jorden. Stress, föroreningar, dödande och sjukdomar har vi ordnat.

lone wof

Kommentera