Grå november gick över till grå december

Annonser

Det är helt otroligt hur mycket gråväder det verkar bli såhär i slutet på detta år. Visst känner jag av det, då jag är tröttare än vanligt. Inte mycket till dagsljus just nu. Men jag är glad att kunna få gå ut mitt på dagen och ta vara på det lilla ljus som är. Fast det är mest mörker utomhus. Här inne har jag det ljust och fint, med ljuslyktor som brinner där jag sitter. Doftljus sprider en härlig doft och jag blir harmonisk av det. Tror att dofter påverkar vår sinnesstämning.

Så precis gårdagens avsnitt på tv4 play ”andarna på slottet”. Eftersom jag villigt ska erkänna att jag tror på ett slags liv efter detta, är det spännande att se vad de upplever. Jag hade nog varit lite rädd att sova där och gå runt i rummen mitt på natten. Närvaro har jag upplevt många gånger. När jag bodde i Göteborg på tredje våningen i ett hyreshus från 40-talet, upplevde jag en del konstigt. Vi hade vindsutrymmen precis ovanför min lägenhet. Jag var aldrig rädd att gå upp dit och hämta något eller lägga upp något, men jag ville aldrig gå längre in än mitt vindsutrymme. Men varje kväll vid niotiden hörde jag hur någon flyttade omkring saker däruppe. Det lät som saker sköts fram och tillbaka. Jag var irriterad på det ljudet och undrade varför någon måste hålla på där så sent på kvällarna. En granne från den andra trappuppgången hade sin balkong bredvid mig och jag frågade henne om hon också hörde detta oväsen på kvällarna. Hon hörde aldrig något, men tillade att en äldre dam som bott granne med henne hade påpekat samma sak. Då blev jag lite konfunderad.

Tidigare var jag alltid rädd för att höra något eller se någon från andra sidan. Idag är jag inte lika rädd utan vet att de inte kan skada mig på något sätt. Därför ser jag mer fram mot att få kontakt lite då och då.

ancestors