Vilken röra!

Annonser

Jag trodde aldrig att det skulle bli något nytt val. Löfvéns skrämseltaktik ala facket är inget som fungerar i politiken. Han förstod inte riktigt hur man ska regera och kommer aldrig att göra det. Att sedan stå under julen och hålla tal där han beskyller alliansen för att inte vara samarbetsvilliga, är enormt klantigt. Parterna satt några hundra meter från honom och diskuterade. Alliansen ville redan från början inleda diskussioner om hur en minoritetsregering skulle kunna regera. Men hotshot Löfvén satte sig på höga hästar och skulle först avgå om inte deras budget gick genom, för han skulle aldrig sitta som statsminister om alliansens budget vann. Sedan skulle det bli nyval och till vilken nytta tänkte alla?

Om inte Mikael Damberg tagit tag i det hela så hade det aldrig blivit någon uppgörelse. Nu hoppas åtminstone jag på att miljöpartiet får mindre inflytande i regeringen. Tycker deras språkrör inte har kompetens att sitta i en regering och inte heller svenska folkets mandat att göra det.

Undrar om vi inte har vad man kallar en samlingsregering efter detta, även om inte alla partier sitter i regeringen. Inflytande över vissa frågor lär de ju ha, annars hade de aldrig gått med på denna uppgörelse.

I vilket fall har socialdemokraterna klantat till det redan från första dagen de skulle regera. Undrar om inte Carin Jämtin som alltid sitter med sitt fåniga flin, har ett finger med i klantigheterna. Jag tycker att hon verkar vara falsk och ingen någon bör lita på. Löfvén bör nog ha extra koll på henne, för en dag kanske hon flinar till och raserar allt igen.