Ursäkta det var ingen ursäkt

Jag begriper inte regeringens politik. Först blir Margot Wallström portad i Saudi Arabien, sedan tar de hem sin ambassadör. Ett brev från Löfvén som kokat ihop något med Kungen, gör att ambassadören kommer tillbaka till Sverige. Men Wallström menar att de har inte bett om ursäkt för hennes uttalande.

Jag tror absolut inte att brevets innehåll var att Sverige fördömer styret i Saudi Arabien ännu en gång. Säkerligen har någon slags ursäkt getts. Sedan kan Wallström påstå vad hon vill. Det finns som sagt olika sätt att gjuta smör på vågorna när någon blivit förolämpad. En ursäkt kan lindas in på så många olika sätt.

Om socialdemokraterna kunde bry sig lite mer om inrikespolitiken istället vore jag nöjdare. Det verkar som att Magdalena Andersson, miljöpartiet och vänsterpartiet får härja fritt när det gäller den. Men det kanske inte är lika roligt att hålla på med för Löfvén? Han verkar fara och flyga omkring i världen mer än vad Margot Wallström gör. De skulle kanske byta post?

Wallström hade nog kunnat hålla de andra i schack på ett bättre sätt. Löfvén verkar kunna bli en duktig medlare ute i världen. De borde nog fundera på att byta.

Lämna ett svar