Det lyser

För Sofia och Carl-Philip lyser det riktigt ordentligt idag. Men över vår by vill inte solen lysa lika klart. Vinden för tunga moln över skyn och skymmer solen. Men det bekymrar väl inte den snart nyblivna prinsessan eller hennes stolta föräldrar. De får snart gå på ett riktigt stort bröllop och träffa allehanda kungligheter. Något som de bara sett på tv tidigare.

Men för Löfvén lyser inte solen särskilt stark idag då sifos nya undersökning visar att moderaterna snart är ikapp. Fortsätter det så, måste han göra något drastiskt. Det luktar lite nyval. Frågan är om decemberöverenskommelsen rivs upp om alliansen kommer ikapp? Molnen tornar upp sig för regeringen och miljöpartiet hjälper till att fylla på dem.

Men solen lyser nog väldigt klart över Jimmy Åkesson efter sifos mätning. Hans sd ökar hela tiden. Det hjälper inte ett dugg att alla andra riksdagspartier försöker ignorera honom. Väljarna tycker annorlunda. Så även om mörka moln syns på himlen, har han verkligen vind i seglen. Han gillar säkert blåsten som är.

wpid-imag0434.jpg

Kommentera