Sol, sommar och lata dagar

Hela året längtar vi efter sommaren och semester i synnerhet. Dagarna blir längre och solen värmer våra frusna kroppar. Ibland kan det vara skönt med ett stilla sommarregn som får alla växter att bli klarare i färgerna och blommor dofta ännu mer. Humlor och bin surrar till fåglarnas kvitter. Så vill vi ha det på sommaren.

I år verkar den tveka hela tiden. Den släpper på och någon dag blir det mycket varmt, men så backar den tillbaka och solen försvinner bakom gråa tjocka moln. I byn är det tyst och tomt ute. Alla stannar inomhus och kurar. Man drar sig för att påta i trädgården då det inte är helt säkert att man blir klar innan regnet kommer.

Tror många är oroliga för hur semestern ska bli. Att sitta inomhus i en trång husvagn, en stuga vid havet eller i skogen, känns inte speciellt lockande. Vattnet är kallt och barnen vill inte bada, utan sitter och hänger framför datan eller läsplattan. Precis som de alltid gör hemma. Så vill vi inte att det ska vara. Researrangörerna gnuggar händerna och gläds åt att vi soltörstande svenskar bokar resor söderut.

Men gott folk det är ändå sommar och klär man sig rätt så är det väldigt skönt att vara ute. Vi har ju ljuset och det ska vi ta vara på. Så gå ut och slarva inte bort dessa dagar i väntan på sol och värme.

Semestern 2014 048

Kommentera