Upprepning av gårdagen

Jag skrev nog att det blåste igår, men det var ingenting mot vad det blåste idag. Eftersom jag gärna går ut på landet med hundarna känns blåsten riktigt ordentligt. Det var till och med så att en del kastvindar fick Nellie att följa med en bit. Igår när vi gick där såg jag en kråka som jagade en tornfalk. Den hovrade vid ett par tillfällen och så kom förstärkning till kråkan bestående av två kråkor till. De jagade falken bort från platsen där den hovrat. Det var kanske en kråkunge falken försökte att ta. Men den fick ge sig och kråkorna vann.

Vid ett gammalt hus som vi brukar gå förbi såg jag något roligt igår. Därför tänkte jag ta ett foto av det idag, men tyvärr var det borta. Man hade kört fram en personbil vid sidan av huset, lutad en stege mot bilen,satt fast ett takräcke och ovanpå det ställt fyra tompallar på höjd. Från dessa tompallar hade man rest en stege upp mot taket. Det hela såg väldigt mycket farligt ut och jag hade aldrig dristat mig till att försöka ta mig upp på taket den vägen. Allrahelst när det blåser som det gör ute.

Det som händer i byn just nu är att något företag håller på att gräva upp de flesta gatorna för att lägga ned fiberkabel. Vi har inte beställt någon så vår gata får förbli orörd. Det vi använder är mobilt nät och det har vi större nytta av när vi är ute med husbilen. Sedan har jag uppdaterat mig på hur utvecklingen går och nästa grej är internet via satellit och det tror jag mer på. Men flera i byn har köpt fiber och det tycker jag bara är bra eftersom det säkerligen kommer att bli snabbare för mig då på det mobila.

Från Htc one x 2015 133

 

Kommentera