Det puttrar i miljöpartiet

Annonser

Efter att miljöpartiet gått med på åtstramningar i flyktingpolitiken, har medlemmar gått ur partiet. Nu pratas det om att göra en omröstning om det hela. Om nu flertalet av medlemmarna röstar mot överenskommelsen, vad händer då? Ska Åsa Romson gå till Löfvén och säga att de inte kan göra dessa åtstramningar och att socialdemokraterna får rätta sig efter miljöpartiets vilja? Verkar inte troligt att Sveriges idag största parti kommer att vika sig för ett parti som bara krymper och krymper.

Vill miljöpartisterna verkligen ha språkrör som inte kan föra deras politik? Kan partiet verkligen vara kvar i regeringen om flertalet inte står bakom åtstramningarna?

Jag hade på känn att det skulle bli såhär förr eller senare. Om man inte har diskuterat vilken linje regeringen ska hålla i olika frågor och har stödet från sina partikamrater, blir det bara en röra och i detta fallet en rödgrön röra. Det var inte så länge sedan miljöpartiet tog steget från att ha varit ett i princip enfrågeparti, till att kliva in i riksdagen med ett mer heltäckande partiprogram. Man slängde lusekoftorna och näbbstövlarna för att försöka bli mer seriösa. Till det yttre har de väl lyckats, men kärnan i det som var början till partiet finns där och kompromisser är inte deras starka sida.

Jag tycker detta är intressant och nu får vi väljare se hur regeringskåta miljöpartiet är.