Tredje advent

Både Lucia och tredje advent idag. Nu går det fort tycker jag. Fick lite panik när jag trodde att julafton var nästa söndag då det är fjärde advent. Men efter en koll i almanackan såg jag att det är först torsdag veckan efter som det är julafton. Har lite pyssel att göra och vill bli klar så att allt är klart innan julhelgen är här. Paket ska slås in och skickas, julkort ska tillverkas och skickas de också.

Har precis strukit vår finaste linneduk och dukat bordet för fyra. Det blir två yngre äldre och två äldre äldre som ska dinera senare. Vi ska fira pappas 90-årsdag, med en god middag och tårta till efterrätt. Mannen lagar kalops i ugnen på fläskfilé och en prinsesstårta är inköpt. Våra äldre äldre äter inte så mycket nuförtiden och därför öser vi inte på med för många olika rätter. Tänker bjuda på ett glas martini och pepparkakor med ädelost som tilltugg, när de kommer.

Nu sitter jag och hundarna i biblioteket för att koppla av en stund. Jag sitter och de ligger i soffan, på mattan och i den stora biabädden. Har tänt ett doftljus som skiftar i olika färger och sprider en mjuk doft.

tredje advent

Författare: mycketyck

Världen ur mitt perspektiv på gott och ont. Tankar och händelser i mitt liv.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: