Redan jultrött

Jan kan erkänna att nu är jag rätt trött på julmaten och julen. Allt liksom regnade bort och nu vill jag bara ha det överstökat. I morgon startar sista vardagarna på detta året och tyvärr har byns klädaffär börjat sälja de förbannade smällarna. När vi var ute och gick med hundarna idag hördes de första smällarna. Jag har aldrig begripit hur en klädaffär kan få tillstånd att sälja fyrverkerier. Tror inte att de kontrollerar vilka som köper eller hur gamla de är. Knappast några artonåringar som smäller av sina fyrverkerier en vanlig söndag eftermiddag.

Alltså startar årets djävligaste vecka om man är hundägare. För att inte tala om alla katter och vilda djur som blir skrämda. Förra året var det relativt lugnt och det kan bero på att djurägarna i byn har blivit fler än tidigare. Fler som säger ifrån och inte köper smällare. Vi kör med hög musik och fördragna gardiner på nyårsafton. Tur att våra pensionärer är halvdöva. De hade kanske inte uppskattat att höra Elvis vråla ”Are you lonsame tonight”, för allt vad högtalarna tål. Jag kan tala om att vi har en gammaldags stereo med bautahögtalare så resurser har vi att överrösta smällandet. Nu är det ju så att vi gärna vill kunna prata efter ett tag och sänka ljudet, men dår är det naturligtvis någon djävla idiot som vaknat försent och missat tolvslaget. Den siste idioten är inte född ännu. Inte i denhär byn i alla fall.

Så just nu gläds vi åt tystnaden ett tag till.

Augusti 2014 006

Författare: mycketyck

Världen ur mitt perspektiv på gott och ont. Tankar och händelser i mitt liv.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: