Famlar oss fram

Vi tycker inte om dimman som varit i ett par dagar nu. Även om jag har på mig regnjackan som gör att vi syns bra ute, vill jag inte gå efter landsvägen så att vi kommer ut på landet. Igår gick vi där hela familjen och en del bilister skulle ha en stor smäll. Av ren hövlighet till gående efter vägen brukar de flesta sakta ned då de kör förbi. Men vissa spelar allan och gasar som om de körde ett formel 1 lopp. Varje gång tänker jag skitstövel må karma se till att din dag blir djävlig. Det absolut inte endast män som gasar, utan även kvinnor med barn i bilen. Vilka fina förebilder de är då!

Därför blev dagens rastningar en tur runt byn för Unkas och Kuma och jag larvade omkring söder om landsvägen, vid kyrkogården. Inga bilar eller hemska ungar störde oss och Kuma var riktigt nöjd med att gå där. En man kom gående med en Jack Russel och Kuma vek smidigt in på en smal gång för att slippa det mötet. Han tycker inte om störningsmoment. Unkas lyckades få ned nosen i två olika kassar som människor vi mötte bar på. Han är precis motsatsen till Kuma och söker gärna närkontakt med alla vi möter. Som tur var kände jag kassarnas ägare och de är hundälskare, så ingen blev irriterad på honom.

De rena handdukarna som hänger i torkskåpet är inte så rena längre. För bägge hundarna var ordentligt våta och smutsiga. Nu är ju Unkas så hög att magen sällan blir våt, men benen blir både våta och smutsiga. Kuma blir ordentligt smutsig och våt på hela underredet.

Sammanfattningsvis kan jag säga att min måndag var,dimmig,smutsig och inte speciellt upplyftande.

monday

Kommentera