Under protest

Idag är jag kallad till möte. Jag är ju så att säga mellan jobb som en del kallar det. Fast jag känner mer att jag befinner mig mellan jobb och pension. Min ålder är i en fas där arbetsmarknaden inte anser mig vara attraktiv. Men i gengäld så är inte arbetsmarknaden särskilt attraktiv för mig. Efter att ha haft ett och samma yrke i en massa år, känner jag att det kapitlet är färdigt. Nu vill jag göra annat, men andra vill tydligen inte ge mig chansen.

Nu är jag kallad till informationsmöte och ska möta förmedlare som försöker vara entusiastiska och andra arbetslösa som mår skit. Hade helst sluppit åka dit. Jag blir inte ett dugg peppad av dessa möten. Men man måste infinna sig för att få fortsatt understöd. Pengar som jag själv jobbat ihop till. Nåväl, jag kan offra en timme av min dyrbara tid.

Jag trivs bäst när jag får bestämma över mig själv och disponera min tid där jag vill och med vem jag vill. Men efter att ha arbetat sedan jag var femton ska jag lära mig hur man söker arbete. Intressant, har varit där tidigare och det är samma samma. Nu med alla arbetslösa ungdomar och flyktingar är det kärvt för alla. Så innan mötet sitter jag och funderar på jag ska studera vidare resten av tiden tills min pension. Undrar om man får studielån vid min ålder. Sedan är ju frågan vad jag ska studera till och jag funderar starkt på meterolog eller kanske brottsutredare. Det är väldigt ute att vara statsvetare idag så den utbildningen var bortkastad.

Jaja, jag har framtiden för mig haha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.