Äntligen fredag

Annonser

Jag vaknade tidigt i morse och trodde att det var lördag. Så därför vände jag mig om i sängen och somnade om. Det jag vaknade av sedan var mannen som kom in i sovrummet och hojtade att det inte var lördag utan fredag. Lustigt att han hade trott att det var lördag, precis som jag också gjorde. Han kastade sig in i duschen och sedan in i dressingroom. Jag steg upp och klädde mig. På tio minuter var vi utanför dörren med två väldigt förvånade hundar. De ville gå åt det hållet vi brukar gå när vi går långrundan med dem. Lördag i deras huvud också naturligtvis eftersom vi hade sovmorgon. Därför har mitt huvud inte riktigt ställt om sig ännu.

Semester 2015 Frankrike 281Men nu är det bara att fortsätta ta tag i fredagen. Den verkar arta sig bra för himlen är blå och solen lyser så fint. Hundarna har somnat om och det hjälper väl dem att landa i rätt dag. En kopp kaffe till och så känns huvudet snart klart. Tankar flödar och det är bra. Känner för att börja måla igen och då akvarell. Därför ska jag se efter hur det är på färg och penselfronten. Papper behöver jag och det får mannen köpa med sig hem. Jag börjar med akvarell för det är lite enklare att rätta till fel man gör och sedan ska jag sätta igång med oljan. Har en del idéer som ska bli roligt att sätta på papper. Kan kanske ta med mig block och färg när vi ger oss ut med husbilen.

Men idag har jag pappa att ta hand om. Jag ska handla och byta lakan i hans säng. Nya rena kläder ska han få och sedan ska jag diska hans porslin. När allt det är gjort och hundarna fått sina långturer, tar jag helg och i morgon är det faktiskt lördag.