Annonser
Lämna en kommentar

Dela med mig

Som jag skrev tidigare letade jag efter tips hur man kan göra rent ugnen. Vi brukar värma baguetter på helgerna till frukost. Det är så gott med varmt bröd och de blir så frasiga. Mums. Igår när vi kom hem efter långrundan med hundarna satte vi på ugnen och stoppade in brödet. Jag satt vid matbordet och ser hur köksdelen börjar fyllas med rök. Snabbt upp och öppna dörren till altanen och ut i trädgården, mannen tog andra vägen och öppnade till garaget och trädgården. Pjuhh, larmet hann inte börja tjuta och röken lättade. Bröden var inte svarta utan precis som de brukar. Det var inte de som brann, utan något annat. När ugnen hade svalnat öppnade vi ordentligt och såg att folien som låg under hade en svart sörja. I torsdags lagade nämligen mannen kyckling i ugnen och det var både ost och annat gojs som pyst över ned på folien.

Jag har hittat ett bra tips på rengöring av ugnen och tänkte dela med mig av det. Du behöver vatten, bakpulver, sprayflaska,vinäger, en skål och en trasa att torka med.

Man börjar med att ta ut galler och eventuella plåtar. Sedan blandar man lite bakpulver med vatten i skålen och rör om så att det blir en pasta. Sedan smetar man ut pastan i ugnen. Det blir brunt när man gör det. Låter ugnen stå i minst 12 timmar. Då torkar man av ugnen med en våt trasa. Allt kanske inte går bort utan det är en del fläckar kvar. Häll lite vinäger i sparayflaskan och spreja hela ugnen. När vinägern möter bakpulvret bildat ett skum. Torka av ugnen med våt trasa. Sätt ugnen på låg värme i 20 minuter så att den torkar ut. Sedan är den klar att använda.

Vi tänker prova detta idag och jag återkommer och berättar om hur det blev. Mannen är inne på att köpa en ny ugn, men jag försöker hålla mot. Det kanske blir jättebra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

mycketyck

På väg mot nya mål

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

Photoemma01

Naturbilder, studiobilder och resor

Utsikt från Insidan

Livet ur min synvinkel

att leva sin dröm

En blogg om att följa sitt hjärta och leva sin dröm - här skildrar vi livet på Lindö och utmaningen i att bli självförsörjande på en väglös ö. ❤️

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

Fantasin skenar...

... det man inte har i benen, får man ha någon annanstans!

svenskaresebloggen

En blogg om resor, mat och föräldraskap.

runor

De bundna fåglarna längtar, de fria flyger!

Kerlundphoto

Photos, art and life

%d bloggare gillar detta: