Nu går det fort

På endast några dagar har allt slagit ut och med värmen kom utelivet tillbaka. Vi satt på bänken igår, men det blev nästan för varmt. Jag rensade maskrosor från gräsmattan och idag har jag ont i baken. Vid frukost funderade vi på vad denna dag skulle bjuda på. Mannen körde iväg och hyrde ett släp. Alla stenar, ogrässäckar och vår gamla ugn ligger på sopstationen i Svedala nu. Vår sopstation i byn är stängd på fredagar. Undrar vilket ljushuvud som har hittat på det? Nåväl, allt mög är bortforslat nu och garaget är uppröjt igen.

Egentligen skulle vi städa i uterummet, men det får vänta tills i morgon. Jag har handlat åt pappa och hjälpt honom att duscha. När jag kom hem skulle hundarna ha mat och nu är jag bara trött. Det är fredag och lite avkoppling behöver vi faktiskt ha. I kväll ska vi titta på stolpen Wassberg och önska att han äntligen åker ut ur tävlingen. I veckan börjar äntligen semifinalerna i eurovision. Jag är en nörd, jag vet och mår så bra av att vara det.

Det damp ner en film i brevlådan idag. Erkänner att vi är så gammaldags att vi köper dvd fortfarande. Precis som att vi även köper böcker att ha i bokhyllan. Jag vill känna spänningen att vända blad och lukten av en bok. En annan sak jag tycker om är att gå in i vårat bibliotek och titta på alla bokryggar, dvd-ryggar och läsa titeln. Kanske ta ut någon bläddra i sidorna och läsa någon rad. Kunna ta ut en gammal DVD-film och titta på den en kväll med tråkiga tv-program. Det är något visst med att gå in i ett rum fyllt med böcker och filmer. Då känner jag mig så rik. Filmen som kom idag då? Jo, det var ”En man som heter Ove”. Det ska bli så roligt att se den. Jag har köpt luktärtfrön och satt dem i blöt. De ska sås vid hjulet på framsidan. Så roligt med alla blommor det blir.

wp-1461595408754.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.