Annonser
Lämna en kommentar

Men vänta nu…

Alla pratar om när sommaren ska komma, men det är ju faktiskt så att den redan börjat. Åtminstone här i södra Sverige. I skåne svischade våren förbi i ilfart och så blev det sommar. Så ut och njut at sommaren för det är precis nu den är som vackrast. När syrenerna blommar och alla trädblommar som tokiga. Bigarråträdet har redan blommat färdigt och börjar slå över till grönt. Prydnadsgräset som jag klippte ned i början på april har börjat växa ordentligt och snart är det högt igen. Är inte det härligt?

Jag vet att det ser annorlunda ut på andra platser i landet. Det har varit kallt och regnat en hel del, ja, även snöat på vissa ställen. Det gör ju att t o m våren känns långt borta. Men den kommer och svischar förbi och så är det sommar i norr också.

Här ser det ut såhär just nu.

wpid-dsc_0049.jpgDet är gult och grönt så det nästan gör ont i ögonen. Så ser er omkring allt vad ni kan för om bara ett par veckor har färgerna förändrats. Det gröna mattas av och det gula blir kapat och fälten blir plöjda och nya grödor som ska gro ska sås. Gräset är så grönt och kanske fortsätter det så ett tag om sommaren blir en regnig historia. Men blir det mycket sol så kommer det torka och bli grågrönt istället.

Jag är ju ute med hundarna på olika rundor varje dag och njuter av hur naturen förändras. För att inte tala om de djur man träffar på. I går kväll när jag tog ut hundarna innan sovdags, kilade igelkotten snabbt över vägen. Jag tycker om igelkottar och blir så ledsen var gång vi träffar på en som är överkörd av någon bil. Duvorna är tjocka och snart kommer nya fågelungar. Vilken härlig tid vi har just nu.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

mycketyck

På väg mot nya mål

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

Photoemma01

Naturbilder, studiobilder och resor

Utsikt från Insidan

Livet ur min synvinkel

att leva sin dröm

En blogg om att följa sitt hjärta och leva sin dröm - här skildrar vi livet på Lindö och utmaningen i att bli självförsörjande på en väglös ö. ❤️

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

Fantasin skenar...

... det man inte har i benen, får man ha någon annanstans!

svenskaresebloggen

En blogg om resor, mat och föräldraskap.

runor

De bundna fåglarna längtar, de fria flyger!

Kerlundphoto

Photos, art and life

%d bloggare gillar detta: