Rynka på näsan

Kultureliten som vill bestämma om vad som är kultur eller inte har uttalat sig igen. Kadhammar som är skribent i Aftonbladet ondgjorde sig över Eurovisionschlager- och Melodifestivalen. Det var bara en massa oljud och ingenting av värde. Jag orkade inte läsa hela hans inlägg.

Men så är det ofta. Människor uttalar sig om saker som de aldrig ens lyssnat eller tittat på. Någon har sagt att det var skit och då är det så. Förutfattade meningar om hur något är florerar dagligen i både press och på internet. Ibland orkar jag inte läsa det. Det är lustigt att ingen av dessa kulturknuttar skriver om idrotten och dess kultur. För kultur anser de att t ex fotboll är. Visst håller de med om att det är hemskt med huliganer och alla bengaliska eldar som förstör matcherna.

För min del ser jag det som lite löjligt att ta just fotboll och hockey på så stort allvar att slagsmål utbryter. Idag läser jag i pressen att supportrarna protesterade mot att fotbollslaget Djurgården spelat så dåligt, att de inte gick till den senaste matchen. Men är det inte då det går så dåligt som man ska ställa upp och heja på sitt lag?

Tror inte någon av fansen till Eurovision-och melodifestivalen struntar i att titta nästa gång, bara för att deras land hamnat sist eller inte kommit till finalen. De har insett att det är en tävling som inte är på blodigt allvar, mer än kanske för de som deltar. Viktigt för en artist karriärmöjligheter i framtiden. Vi tittar och förfasar oss över melodier,kläder och framträdanden. Det är ju det som är själva spänningen med det hela. Att kunna sitta hemma och kommentera alltihop. Så även om vi i år anser att Ukrainas låt var bedrövlig och tycker att någon annan skulle ha vunnit, kommer vi att titta nästa år igen. Dessa veckor av musik är höjdpunkten på året.

Idrotten kör ju året om och idag finns det inga säsonger för varken fotboll eller ishockey. Allt flyter in i varandra och blir bara så tråkigt.

Man kan inte tävla i musik hävdar en del och det är kanske sant. Men det är inte själva tävlingen som är det viktigaste. Det är showen runt omkring det hela. Här finns inga huliganer som bankar ned något lands fans. I år är jag dessutom väldigt stolt över Sverige, trots att Frans inte vann. Den show Måns och Petra bjöd på var världsklass. Hade Kadhammar tittat så kanske han förstått tjusningen med detta evenemang. I vilket fall som helst anser jag att den som inte sett ett program inte heller ska uttala sig om det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.