Annonser
Lämna en kommentar

Snart midsommar

Tittar ut genom fönstret och får syn på x antal ungdomar med reflexvästar. Jag har ingen aning om varför de bär dem, men förstår att de ska till något sammanhang där de måste synas. Någon tävling kanske eller parkeringsvakter? Spelar ingen roll för de slipper stå ute i regn. Det regnade denna morgon och jag behöver inte vattna. Tack, vädergudarna för det. Jag kan inte använda min nya fina handtrimmer heller. I helgen kom jag nämligen på att det jag verkligen behövde var en sån där sax som man kan klippa kanterna med runt buskar och staket. Jag har ju sått luktärtor på framsidan vid det stora trähjulet och nu börjar de komma upp. Men jag sådde även gräsfrön där och nu behöver jag klippa gräset utan att blommorna åker med. Mannen kom hem med en handtrimmer med uppladdningsbart batteri. Han tänkte att den skulle underlätta för mig och att jag inte blir så trött i handen. Jag har problem med ett långfinger på höger hand som fastnar ibland. Får veckla ut fingret med hjälp av vänster hand. Kortisonspruta säger min läkare, men eftersom jag inte är någon vän av kortison så har det inte blivit någon sådan.

I morse ringde även pappas biståndshandläggare för att bestämma ett möte hos pappa. Vad glad jag blev. Nu får jag hjälp med en massa saker som jag tagit om hand själv. En sten lyftes från mina axlar. När pappa berättade att han ramlat i lördags, ringde jag genast mannen som inhandlade ännu en halkmatta till badrummet. Det var nämligen efter att han tvättat händerna som han halkade och föll. Han satt på toalettstolen och skulle resa sig upp, men hade skvalpat vatten på golvet som blivit halt. Mattan ska jag och Unkas lämna idag.

En annan sak som gläder mig är att det verkar som att vi får kanonväder på fredag i södra Sverige. Det ska bli sol och +28, vilket innebär att vi slipper frysa. Förra året hade vi på värmen i uterummet, vilket vi verkar slippa i år. För första gången är det jag som ska stå för all matlagning. Farmor klarar inte av sådant nu och hon bor ju kvar på korttidsboendet. Efter sommaren hoppas vi att hon får flytta in i sitt permanenta boende och vi får säga upp lägenheten och flytta alla hennes saker.

Men nu ska vi väl tänka på midsommar och sommaren.

IMG_20150605_203026

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

mycketyck

På väg mot nya mål

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

Photoemma01

Naturbilder, studiobilder och resor

Utsikt från Insidan

Livet ur min synvinkel

att leva sin dröm

En blogg om att följa sitt hjärta och leva sin dröm - här skildrar vi livet på Lindö och utmaningen i att bli självförsörjande på en väglös ö. ❤️

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

Fantasin skenar...

... det man inte har i benen, får man ha någon annanstans!

svenskaresebloggen

En blogg om resor, mat och föräldraskap.

runor

De bundna fåglarna längtar, de fria flyger!

Kerlundphoto

Photos, art and life

%d bloggare gillar detta: