Annonser
Lämna en kommentar

Tredje dagen på resan

Vi vaknade vid åtta och tog ut hundarna. Sedan började vårat hjärnarbete med hur vi skulle göra med kylen. När jag bäddade satte jag igång den och mannen ringde till husbilsverkstaden i Sverige som sade att det kunde vara skit i munstycket. Att plocka isär något man inte riktigt vet hur det fungerar är ju lite vanskligt, men eftersom den gått sedan jag satte på den för ett par timmar sedan, så kör vi vidare mot Moseldalen.

Klockan tio hade jag ett vårdsamtal med pappa och kommunen. Vi kom överens om att han ska sättas upp på en lista för korttidsboende och om några dagar bör han få komma dit. Det känns skönt att de inte bara kör hem honom utan ser till att han är på fötter ordentligt innan. Strax före elva satte jag in koordinaterna på Lennart och vi körde ut från ställplatsen.

Jag såg en Lidl på vägen som vi stannade vid så att vi kunde handla.

Naturligtvis kom det en regnskur söder om Bonn, men inte lika häftig som gårdagens. Vi hade tur och slapp köer både i Köln och Bonn. Vid halv tre körde vi ned på ställplatsen i Klusserath. Det var molnigt men +25 ute och det hade regnat för gräset var vått. Vi tog varsin öl och åt bröd,ost och lufttorkad skinka. Mycket gott. Vi körde hit eftersom vi trodde att vi kunde få wifi här, men gubben med nätverket har bara öppet onsdag,fredag och lördag. Det är måndag idag.

072Så vi satte oss och läste i gamla reseberättelser till Frankrike, alltid bra att ha med sig när man är ute och kör. Vi fick reda på en hel del nyttiga saker, som att det finns ett företag i Trier där man kan fylla på gasol. Jag skrev ned koordinaterna eftersom vi tycker att det är värt ett försök och ingen omväg för oss. Kylskåpet fungerar igen så vi är glada.

Solen kom fram helt och nu är det +26 ute, så hej sommar! Lite jobbigt är det med gubben som kör en traktor med gräsklippare efter sig. Tror han kört förbi oss tio gånger nu och det är ett fruktansvärt oväsen. Hundarna håller koll på honom, då han kör väldigt nära.

074Inga flodpråmar har passerat sedan vi kom vid tre och nu är klockan sex på kvällen. Hundarna har fått en rejäl rastning och mat. Mannen ska laga till en fläskfile till middag och det ska bli gott. Eftersom vi varken har wifi eller får in några tv-kanaler så blir det tidig i säng. Vi är rätt trötta efter allt som hänt. Dagens etapp blev endast 17 mil vilket var rätt skönt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

mycketyck

På väg mot nya mål

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

Photoemma01

Naturbilder, studiobilder och resor

Utsikt från Insidan

Livet ur min synvinkel

att leva sin dröm

En blogg om att följa sitt hjärta och leva sin dröm - här skildrar vi livet på Lindö och utmaningen i att bli självförsörjande på en väglös ö. ❤️

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

Fantasin skenar...

... det man inte har i benen, får man ha någon annanstans!

svenskaresebloggen

En blogg om resor, mat och föräldraskap.

runor

De bundna fåglarna längtar, de fria flyger!

Kerlundphoto

Photos, art and life

%d bloggare gillar detta: