Resan fortsätter

Dag 4 och vi vaknade vid åtta. Är vi redan så utvilade eller bara ressugna? Hyfsat väder med +22 trots molnigt ute. Vi skyndade oss att bli klara för färd mot firman i Trier och påfyllning av gasoltuben. Hoppas att det stämmer. Det gick galant att hitta till firman och ja, vi kunde fylla gasol. Dessutom var det billigt.

Dags att köra in i Frankrike. I reseberättelserna hade vi läst om en ställplats som hette Colmar. Jag hittade den inte i borderatlas, men det finns en plats som heter Colmar les alpes och slog in koordinaterna till den. Lennart förde oss ut ur Trier och mot Luxemburg. Inget konstigt med det för den vägen körde vi året innan. Precis före gränsen fanns en bensinmack, så vi passade på att tanka. När mannen skulle köra iväg kastade han en blick på Lennart och såg att vi hade 94 mil till ställplatsen och det verkade helt orimligt. Jag slog upp borderatlas och konstaterade att det Colmar som finns där var belägen i just alperna och dit skulle vi inte.

Slog upp Strassburg som ligger en bit norr om det Colmar vi ville till. Hittade en ställplats och satte in koordinaterna dit. Tretton mil verkade logiskt och vi fortsatte på A25 som var den väg vi skulle köra enligt kartan. Men när vi körde in i Belgien förstod vi att något var väldigt mycket fel och mannen styrde in på en rastplats. Medan mannen rastar hundarna, började jag leta fram en ställplats jag hittade igår när jag tittade i just borderatlas. Keysersberg dit det var 27 mil och något som vi skulle orka med. Vår gps Lennart säger att vi ska köra en bit fram och sedan vända och köra tillbaka. Vi gör så.

Efter någon timme kör vi in i Frankrike och jag sätter på radion. Landskapet är inte helt olikt österlen, med små kullar och öppet landskap. När vi har 10 mil kvar att köra och efter en kort rastning med lite mat, börjar de små kullarna att bli till väldigt höga kullar och berg. Det visade sig att vi skull köra uppför ett av dem och sedan ned, innan vi kunde köra in på ställplatsen. Här är det plats för 80 husbilar och det står nog ca femtio stycken här nu. Efter att hundarna fått sin mat gick jag ut och fotograferade.

080079081Det är +28 klockan halv åtta på kvällen, vilket säger mig att det blir en varm natt. Våra grannar är italienare och ja, de hörs om man säger så. Inte nog med det så har de med sig två stora papegojor, en hund, ett par mor eller farföräldrar samt en tös i sex års åldern. Tror papegojorna hörs högst och värst. Men vi är trötta så det ska nog gå bra att sova ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.