Hösten är skit

Det började så bra i morse med solsken och glada hundar. Vad blev det av det? Precis som det brukar på hösten, så kom regnet och nu har det regnat i flera timmar. Det är mörkt och hundarna är jättesura. Meterologmänniskan sade att det skulle vara uppehåll idag och den prognosen var väl för Karibien eller nåt. För inte en stavelse stämmer. Nej, jag tycker inte om hösten. De krispiga kalla morgnarna finns inte och de vackert färgade löven finns bara på bilder. Det är blåsigt, kallt och vått. Löven slaskiga och hala. Allt bara slokar och är brunt i hundra olika nyanser.

Sedan har jag fått något djäkla program på datorn som ploppar upp fast jag inte använder det. Ett hjälpprogram som man kan chatta i med tekniker. Om jag inte behöver den hjälpen så borde den vara still. Men den poppar upp och det är så irriterande. Får inte bort skiten heller, men trägen vinner och endera dagen försvinner det.

Jag känner mig lika tråkig och trött som vädret utanför mitt fönster. Fast i natt hade jag inga mardrömmar. Jag drömde något men hade endast en bra känsla när jag vaknade.

Undrar lite hur denna jul och nyår kommer att bli? Våra föräldrar kan nog inte komma hit, för vi klarar inte av att bära in dem i huset och nu behöver de så mycket tillsyn att det blir svårt. Det är jobbigt att märka hur de åldras för varje månad, ja, varje vecka faktiskt. Vi vet ju att det är naturens gång, men det är inte roligt. Om bara pappa kommer till boendet nära vårt hus, där farmor redan bor, så hade vi tänkt packa ned julmat och gå bort dit med den. Då kunde vi äta julmiddag där. Jag håller tummarna att det blir så.

händer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.