Reflektioner

I lördags rensade mannen i klädgarderoben. Det behövdes verkligen då det blivit en avstjälpningsplats för en hel del kasserade saker. Några gamla laptopar, attachéväskor och skor hamnade i sopsäckarna.

Varför sparar man på gamla datorer som ändå inte fungerar? För oss har det nog varit så att vi inte vetat var vi ska göra av dem. Väskorna är gamla kvarlevor från tiden då mannen behövde ha sin laptop med sig och x antal pärmar, block och papper. Han jobbade hemma var och varannan helg, samt kvällar. Idag har han trappat ner och den dator han har bärs i en liten fin väska. Livet har blivit lite mer fritid och sådant som behövs göras hemma. Till exempel att rensa ur klädkammaren.

Skorna var nog mest mina. De med höga klackar som jag trippat runt i. När jag flyttade till Göteborg var pumps vardagsskorna för mig. Snabbt lärde jag mig att i en stor stad med långa avstånd, trippar man inte omkring i pumps. Fick rejäla skavsår och då köpte jag mina första seglarskor. De var en dröm att gå i. Efter det har det mest varit stövletter och boots, som fått hamna i min garderob. Klackarna har blivit lägre och lägre med åren, då jag prioriterat att ta mig fram i bekväma skor.

Nu åkte stövletter, boots och pumps med höga klackar i sopsäcken. De kommer jag aldrig att kunna gå i igen. Igår provade jag ett par skor som har en fotriktig sula, men med lite höjd och fick skitont i foten. Mina dagar med höga klackar är absolut förbi. Min vänsterfot kräver skor med låg klack och stadig bakkappa. Typ höga sportskor, icebugs eller boots med stadig sula.

Tänkte köpa icebugs som är väldigt bra på vintern, men väntar med det. Tror inte att jag får på mig någon sko på ett bra tag. Förresten så har jag ett par seglarskor som kommer bli bra till sommaren. Med stora hundar behöver man ha foten stadigt i marken.

Jag saknar inte tiden med höga klackar ett dugg. För i ärlighetens namn var de fruktansvärt obekväma och opraktiska. Sedan är jag i den åldern att jag struntar i om någon kollar in mina ben, så det kan kvitta. Jag klär mig som jag vill och har de skor som känns bekväma.

Ska kanske köpa sulorna som Scholls gör reklam för? Det är så förbaskat skönt att bara vara jag och prioritera mig.

who cares

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.