Väderrepris idag

Idag hade vi inte någon tur att regnet slutade på eftermiddagen. Vi blev våta alla tre och funderade ett tag på att ställa mig en stund i torkskåpet, men det hade nog inte hundarna gillat. Det faller ett lätt regn som gör att varje regndroppe letar sig in överallt. Nu har vi börjat torka upp och hundarna sover.

En snabb blick ut, visar att dimman har svept in över byn. Då blir det vått, vått och ännu mer vått. Men nu ska vi bara ut efter maten en kort stund och känner jag mina hundar rätt så blir det snabbt ut och sedan in, om nu Kuma ens vill gå ut.

Pratar jag för mycket väder i min blogg? Men det är ju för att jag bor i Sverige och vädret alltid har en central plats i våra liv. Vi har inte varmt och sol eller snö och kallt flera dagar i rad. Här kör vi väldigt mycket grått och så fort det är något annat kommenterar vi det. Så är det i alla fall för oss i södra delen av landet. Bor man sedan i en liten by så sker det inte särskilt mycket mer än väderväxlingar då och då. Jag klagar inte. Nejdå, för jag vill ha ett lugnt liv.

Läste en rolig tidningsanka igår. Vi prenumenerar på en husbilstidning och det skrevs om nya bilar och deras inredningar. I en lyfte man fram de fina sofforna och betonade att de hade svanstöd. Min hjärna framkallade en svan och så fick jag in svanar som satt i sofforna. Ett roligt skrivfel.

Annonser

2 svar till “Väderrepris idag”

  1. Den där tanken har slagit mig också. Skriver jag för mycket om vädret? Men, som du säger – i Sverige är vädret ett kärt samtalsämne 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.