Talsvårigheter

Har funderingar om vissa reportrar och kända människor har talsvårigheter. Eller är det ett storstadssyndrom? För plötsligt när de håller på att berätta om en nyhet eller något annat kommer ett konstigt läte ur munnen. Det verkar som att tungan inte riktigt hinner med att forma ett ord. Kanske är det löjligt av mig att haka upp mig på detta ljud, men för mig är det irriterande. Detta äumm som gör att åtminstone jag tappar intresset att lyssna vidare.

Tror inte det finns något annat språk som har äumm eller liknande i sitt vokabulär. Kommer faktiskt på att amerikanskan har detta läte. Kanske inte bland reportrar i tv, men bland vanligt folk. Så det är kanske det svenskar som har börjat äumma vill påvisa, att man har varit i Amerika och så pratar de där.

För mig verkar det mer som att intelligensnivån inte är särskilt hög. Något slags ordbajs, som man lagt sig till med för att verka berest.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.