Annonser
2 kommentarer

Påskafton 2017

Dagen började inte bra. Vaknade med två Carola låtar i huvudet, ”Främling” och när jag skakat bort den ”Fångad av en stormvind”. När sedan mannen drog upp rullgardinen så spöregnade det. Bara att ta på sig regnjackan och gå ut med två hundar som inte tål regn. De segade sig och tittade anklagande på oss. Min ena sko läcker in vatten och snart var jag genomvåt på höger fot. Slafs, slafs lät det när jag pingvinade mig fram. Mannen får titta på det när skon torkat i torkskåpet.

Ett av det bästa vi gjort var att ställa ut torkskåpet i garaget. För när vi kom hem hade vi varma handdukar till våra vattenskadade hundar och sedan kunde vi själva skala av oss allt som var vått. Så nu hänger koppel,byxor,kepsar och strumpor inne i skåpet tillsammans med min våta sko och hundarnas handdukar.

Det har regnat hela dagen och vi mår väldigt bra inomhus. Huset är rent då vi dammsugit och torkat golven. Vi brukar väl inte syssla med sådant på påskafton, men eftersom vår släkt har tunnats ut betydligt så hade vi inget annat för oss idag. Pappa hade målat ägg på skärtorsdagen och skulle till Blåkulla klockan fem igår, så han har fullt upp. Personalen på hans boende ordnar lite roligt varje helg. Jag ska titta in till honom i morgon då han kommit hem från Blåkulla.

Vi tänker inte ordna någon påskmiddag, då vi åt en supergod gryta igår. Så ikväll blir det till att pilla räkor och dricka ett glas rosé till det. Alltså lite lättare mat. Mannen ordnade med mat till hundarna där vi brukar köpa goda middagar när mannen är sen hem. Ingen snabbmat för oss om vi slipper. Så i torsdags kom han hem med ett stort grislår, som jag kokade och pillade av allt kött på. Fyra middagar till hundarna blev det av det låret. Jag har även två stora köttben i frysen som ska tas fram när vädret tillåter uteservering. Men det vet inte hundarna om.

Nu har jag absolut fått bort morgonens mardrömsmusik och med en öl vid sidan är det en mycket bra påskafton.

Annonser

2 comments on “Påskafton 2017

  1. Låter gott med lite lättare mat – jag är ingen fan av påskmiddagar (eller julmiddagar för den delen) och lik förbaskat sitter jag här – igen – däst och proppmätt 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

mycketyck

På väg mot nya mål

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

Photoemma01

Naturbilder, studiobilder och resor

Utsikt från Insidan

Livet ur min synvinkel

att leva sin dröm

En blogg om att följa sitt hjärta och leva sin dröm - här skildrar vi livet på Lindö och utmaningen i att bli självförsörjande på en väglös ö. ❤️

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

Fantasin skenar...

... det man inte har i benen, får man ha någon annanstans!

svenskaresebloggen

En blogg om resor, mat och föräldraskap.

runor

De bundna fåglarna längtar, de fria flyger!

Kerlundphoto

Photos, art and life

%d bloggare gillar detta: